Traduïx

dilluns, 30 d’abril del 2012

ESPANYA S.A.


I arribem al dilluns de “resakamani”. Els hàbits dels espanyols canvien al so de les tisores. Ara els caps de setmana de paella se substituïxen per les arrossegades passes dels desprotegits socials en manifestacions pobres d'imaginació i d’efecte cridada. S'ix al carrer per a usar el dret polític de reunió mentre els polítics conservadors els destrossen,  aquests i tota la resta de drets. Les parques pepeflautiques atresoren felicitat impúdica mentres continuen desmuntant un estat social que fins ara anava camí de l'equilibri. Rajoy es vanaglòria de portar una bandera pitjor que la rebel·lia Anarquista sense sentit dels huitanta. Almenys, en l'època de Mecano, es confiava en el futur com a possibilitat de millora. El govern ven als alemanys un pla d'ajust a la mesura bàbara. Clar que el benefici és per als amnistiats fiscals i no per a un currant desnonat. Gran negoci per als alemanys comprar els drets espanyols perquè a base de vendre el futur laboral de les persones es malvén Espanya SA.
Però…Què es ven a Espanya? Tot. Fins i tot el perdó del rei. Guindos ho ven tot cada vegada amb més efusivitat allà on va. És com el déu Thor però en compte de martell porta una cisalla i en compte d’assemblar-se a  Thor és un Thorment per als espanyols. Està fet un lladre mes brut que Brutus. Vendre plans de millora a base de robatoris a la ciutadania no té sentit en un país democràtic. Clar que si fóssem democràtics tal com ho entenen els bascos o els anglosaxons Rajoy i els seus sequaços serien expulsat pel clamor popular per mentiders compulsius.
Així arribem a resar : “maredeutea millor que ens quedem com estem”. Perquè s'està venent petroli que no tenim, becaris exiliats , cases que estan buides, tecnologia que és de Mortadelo i Filemón, indústria que no existint i sobretot estan venent DRETS a preu de saldo. Fer creure que la crisi justifica tots els retalls és com pensar que una escopinyada és una mar del Carib. I encara que la metàfora em produïx repugnància mes repugnància és la falta de la ciutadania al no demanar eleccions anticipades ja. El hitlerisme polític de les SS es disfressa del nazisme de les SA.

Jaume Gironés Menés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada