Traduïx

dijous, 31 de maig del 2012

SENSE EDUCACIÓ NO HI HA FUTUR


El Govern de la Generalitat ha d'escoltar els milers de valencians  i valencianes que han secundat la vaga convocada a l’ensenyament públic en protesta contra els retalls decretats per Mariano Rajoy i del Partit Popular a la Comunitat Valenciana “demanant dignitat i qualitat per a l'ensenyament públic.
Els socialistes alzirenys volem ressaltar la rellevància d'una protesta que ha concitat el recolzament de tots els nivells educatius, des de les escoles infantils fins a les universitats, i de tota la comunitat educativa, des d'associacions de pares a sindicats educatius, associacions d'estudiants i plataformes en defensa de l'educació pública.
Els socialistes denunciem que la estralada del Govern popular a l'ensenyament dels valencians suposarà una pèrdua no sols de qualitat , sinó també d'igualtat d'oportunitats, atés que des del moment en què hi ha menys inversió per a tots, hi ha molta dificultat per a molta gent d'acudir no sols al sistema educatiu, sinó també a les universitats.
Nosaltres creem que els retalls suposen un retrocés, després d'haver estat construint un sistema educatiu de prestigi i de qualitat,  que en moments de crisi, cal mantindre sobretot perquè retallar l'educació és retallar el futur.

Després de constatar el seguiment molt important que ha tingut la jornada de  vaga en l’Educació del  22 de Maig hem de seguir amb les protestes perquè sempre hi ha alternatives als retalls, estos retalls que el Govern de Rajoy  i el Govern Valencià han aplicat  per Reial Decret i sense diàleg.

Este decret ens afectara perquè les aules tornaran a massificar-se. En Educació Infantil i Primària es podran agrupar fins a 30 alumnes per aula, en Secundària fins a 36 i en Batxillerat fins a 42 ampliables fins a 46.
També desapareixeran determinats programes de suport a l'Educació Infantil (0-3 anys), i per aquells alumnes amb més necessitats de suport educatiu.  La posada en marxa dels nous títols de Formació Professional actualitzats queda paralitzada, amb la consegüent repercussió negativa en la qualificació laboral dels nostres jóvens. Reducció dràstica del nombre de professors, que repercutirà greument en la qualitat i equitat de l'ensenyament.  No es cobriran les absències del professorat durant les dos primeres setmanes de baixa laboral, generarà molts problemes organitzatius i de convivència en els centres, en especial als alumnes de 2n de Batxillerat que preparen la Selectivitat. Retall d'un 62,5% en la universitat. Els universitaris pagaran fins a 540 € més per taxes. S'han reduït en les beques i ajudes a l'estudi en un 11,6% i en un 41% els programes Erasmus, passant d'esta manera a un model universitari elitista i assistencial.
Davant d'esta situació no ens podem quedar quiets hem de seguir amb les protestes i sobretot no és de rebut que el govern utilitze la seua majoria per a canviar el que estava funcionat bé i aplique en les reformes especialment la seua ideologia de dretes això és el que estan fent amb a l'escusa de la cris, els mercat i la resta d'històries.

Fernando Pascual Moscardo
Secretari d'Organització del PSOE d'Alzira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada