Traduïx

dilluns, 4 de juny del 2012

HA FALTAT JOSEP LLUÍS BAUSSET, UN VALENCIANISTA ÍNTEGRE.

Assabentats de la notícia, vull expressar, en nom de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana, el nostre més sentit condol a la família pel decés d'un home que com dèiem al llibret de la 25ena Trobada, en què li brindàrem un homenatge força merescut, “deixa darrere seu una trajectòria de compromís sense fissures ni ambigüitats amb el valencià, amb el País Valencià i, sobretot, amb els seus conciutadans”.

Aquell dia, a Manuel, diumenge, 25 d'abril de 2010, per a més senyes, li lliurà el guardó de la comarca el Genovés, que l'esperava a les portes de l'Ajuntament, després que el senyor Bausset tardara a recórrer prop de mitja hora els escassos cent metres que separaven les portes del col·legi de la sala on havia de celebrar-se l'acte d'homenatge. Perquè molts i moltes exalumnes estaven esperant la família Bausset al punt en què sabien havia d'entrar el seu cotxe al cor de la Trobada, per saludar-lo i fer-se fotografies amb ell. Això em va fer palés la gran estima que despertava, i havia despertat sempre, Josep Lluís Bausset entre les persones que havia conegut i s'havia relacionat al llarg de la seua fructífera vida, professional i privada.

Amb la desaparició física, però no espiritual, de Josep Lluís Bausset, desapareix també un referent històric del valencianisme cultural i polític, que ha deixat una empremta molt fonda en aquells anys en què era tan difícil defendre el valencià i el pensament valencianista. Per això ha estat un luxe, per a la comarca de la Ribera i per al País Valencià, tindre un Josep Lluís Bausset, que amb eixa virtut reconeguda pel seu gran amic Joan Fuster d'home subterrani, al final els resultats del seu treball constant, a llarg termini i amb altes dosis de generositat, han aflorat com un ullal d'aigua a la superfície en benefici dels ciutadans i ciutadanes d'este País, però sobretot de les últimes generacions, que no han conegut els temps aspres i improductius de la dictadura.

Amb Josep Lluís Bausset tenim un gran deute, que tractarem de pagar seguint el seu exemple, esforçant-nos, dia a dia, a millorar el nostre País, a reivindicar l'ús del valencià i a lluitar per un model de societat on totes les persones, independentment de les seues diferències, tinguen cabuda i puguen desenvolupar la seua vida amb la major dignitat possible.

Josep Lluís Bausset viurà sempre en el nostre record.



Joan Cortés
President de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada