Traduïx

diumenge, 1 de juliol del 2012

I DEMÀ QUÈ?


I demà què? Més d'un  buscarà qualsevol excusa com el futbol per a mirar cap a un l'altre costat. El foc és devastador però les previsions del foc són predicibles i tot el món sabia el divendres que amb la merda de recursos i un govern feixista i manipulador la situació podia acabar on ha acabat. I encara queda el pitjor perquè seguixen els manasses en el poder.
Mentrestant ens plou la cendra de la vergonya i mirem cap un altre costat, a Kíev per exemple. A la capa de brutícia permanent dels carrers de València se li sumen les cendres de l'únic tresor de bosc que ens quedava. Les muntanyes calcinades i els polítics fent càbales perquè en el més ridícul dels casos i com a màxim, eixa és  la puta realitat, fan la maleta per a veure l'Eurocopa.

Recorde, quan Rajoy era vicepresident i vam viure la mateixa situació a Muxía. Un pescador isqué per la tele increpant un regidor del PP per la deixadesa política davant de la falta de mobilitzar recursos i la pocavergonya per voler apuntar-se un medalla guanyada abans d'hora. La mateixa merda negra ens ha tocat ara i ací. Encara hi ha algú que veu el PP com a l’heroi contra la crisi, contra la recessió galopant i del préstec aconseguit de 100.000 milions d'euros dels quals ni una puta pesseta anirà destinada a plantar un pi.” Són els herois” no us sona aquesta frase?  a la postguerra? a la dictadura? Estem en una dictadura, democràtica , sí, però dictadura. L'excusa és la crisi i la solució  les retallades. 
 Que prompte s’han adonat que cal un cap de turc, els operaris de les plaques solars. Com en l'accident de metro del 3 de juliol del 2006 quan es culpà al conductor. Però ací no acaba tot , la falsedat de Canal Nou és si  més no cruel, a l'ocultar la informació i despreocupar al púbic d’una situació que se sap per endavant que és greu perquè s’ha  retallat el  pressupost destinat a les brigades contra incendis i  de cuidar  la muntanya durant els mesos d'hivern, mentres es pagava als gurtels i es cobren les medicines d’un pensionista. 

Maquiavèl·lic seria un adjectiu ridícul per a una situació més que vomitiva: açò és una bogeria. Hem instaurat la baralla en les institucions polítiques. A Sicília són il·legals les pràctiques mafioses. Ací són legals i per si no fóra poc les beneïm. Visca Espanya! Aquesta nit eixim a guanyar. Podem amnistiar fiscalment el defraudador i fer pagar al vell incapaç de seguir el ritme de treball  que el farà cotitzar  40 anys per tindre la seua medicina. Morts estan els arbres, tallats i tristos. Morta la meua veu valenciana perquè queda menys que res. Quina onada de suïcidis s'acosta si no aturem aquest  govern fatxa que ni informa de la situació, ni valora els riscos, i damunt increpa , tal com va fer  la Barberà  a una conductura de l'EMT.

Demà que ningú s'estranye de veure les muntanyes cremades. No us preocupeu.  Disfruten del futbol, i dels gols. Segur que marquem.  Tenim un futur prometedor, fèrtil i  “d'American Way of life” amb aquest govern . Demà no s'espanten en veure un mant blanc sobre les muntanyes carbonitzades. Els meus nebots no podran veure el verd que jo vaig veure però veuran les muntanyes blanques. Així creuran que estan als Alps i passarà el tour Valencia circuit, i em demanaran que els regale una bici per a imitar als seus ídols i amb aquest xicotet consum l'economia ressorgirà a plena potència. “Hare krisnas”que plou perquè estem a dimecres de cendra. Resem i deixem que la muntanya  continue cremant-se. 

Si algú té l'ànima freda com el Superesport amb la portada de hui que continue confiant en el PP i les seues mesures perquè ja es veu com ixen camions des de Torrevieja. El titular de demà de Canal Nou serà:
el cel té fum i el PP acaba de donar amb la solució. Els més menuts ja poden disfrutar  tirant-se per les muntanyes plenes de neu a Va lència .  
I si demà pensem que estarem pitjor, que ningú dubte de les mesures del PP de tirar sal sobre les muntanyes portada de Torevieja. 

Jaume Gironés Menés 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada