Traduïx

dimecres, 21 de novembre del 2012

ARA FA UN ANY. GRÀCIES A TOTES I TOTS


Ara fa un any que COMPROMÍS-Q va assolir una acta de diputat al Congrés. Va ser una nit inoblidable, plena de nervis, d’incertesa, fins que va acabar el recompte i a les pantalles dels televisors començà a eixir la careta taronja de Compromís rient-se.
Era el premi a l’esforç col·lectiu de moltes dones i homes d’arreu del nostre País que, amb pocs mitjans, però amb el coratge que dóna la il·lusió, les conviccions i el compromís amb les persones i la terra havien fet possible el miracle. Sempre recordaré eixa nit com una de les més boniques de la meua vida. Recorde la cara de felicitat de moltíssimes persones, i per això en el meu primer discurs vaig intentar posar en boca meua allò que tantes persones havien desitjar dir des de feia tant de temps allí a Madrid.
En un any de govern del PP les coses han anat, malauradament a pitjor. Ha pujat l’atur, la pobresa, els desnonaments, la inflació i la prima de risc. I ha baixat el PIB i la borsa. I això que quan guanyara el PP tot aniria a millor.
Durant este temps, amb un sol diputat i l’equip “amanoset” que em recolza i, malgrat les limitacions que ens imposen al Congrés (no donar grup a Amaiur i comdenar-nos a fer un Grup Mixt de 18 diputats i 8 formacions polítiques diferents, amb la conseqüent reducció de les intervencions i del temps, de vegades 2 minuts), hem intentat fer present la nostra veu com a ciutadans i com a valencians allà a Madrid ens els temes que ens afectavàven. Vos deixe un xicotet resum:
Hem demanat dos comissions d’investigació (crisi dels bancs i Bankia) i diverses compareixences (ministre d’Interior per la primavera valenciana, ministre de Justícia pel cas Carlos Fabra i el governador del Banc d’Espanya)
Diverses esmenes a les lleis de Tranparència, a la de Costes, a la de Mesures Urgents en Matèria de Medi Ambient i a la de Sostenibilitat Energètica.
Interpel·lació i posterior moció sobre la destrucció i aprofitament dels aliments.
Peticions de documentació (15)
Esmenes als PGE 2012 (80)
Esmenes als PGE 2013 (132)
Proposicions no de Llei (30)
Preguntes escrites al govern (208)

Preguntes orals (5)
Realització al Congrés, junt als companys d’Equo de la jornada sobre la Transparència
Participació en les comissions parlamentàries d’Agricultura, alimentació i Medi Ambient; Sanitati Serveis Socials, Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible i Comissió Mixta de RTVE
I moltíssimes intervencions orals, tantes com he pogut i m’han deixat i que heu pogut seguir a través de les xarxes socials.
Hem treballat tan bé com hem sabut intentant representar dignament els valencians i les valencianes que havien dipositat la seua confiança en nosaltres i seguirem fent-ho per tal de canviar aquells que s’han posat clarament del costat dels poderosos i han donat l’esquena a les persones. Gràcies per la vostra confiança.


http://www.youtube.com/watch?v=niW2t98jhfU&feature=player_embedded


Joan Baldoví. Diputat de Compromís-Equo 
Publicat el novembre 20, 2012 en Blog

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada