Traduïx

dimarts, 20 de novembre del 2012

HUI 20 DE NOVEMBRE, PAÏSOS DE TOT EL MÓN CELEBREM EL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DELS XIQUETS



Es tracta d’un dia consagrat a la fraternitat entre els xiquets del món i en què, en distints llocs del planeta, es duen a terme activitats i accions encaminades a la promoció del seu benestar.
Concretament, tal dia com hui, va tindre lloc l’aprovació de la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Un fet que va culminar amb la Convenció dels Drets dels xiquets el 20 de Novembre de 1989 i que va ser ratificada a Espanya al novembre de 1990. Es tracta d’un cos jurídic, la finalitat del qual era arreplegar drets fonamentals dels més xicotets com ara la vida, l’educació, el desenvolupament de la personalitat, etc. Un elenc de drets que, arran d’este moment, van començar a penetrar en els ordenaments jurídics de molts països elevant-los a la categoria de drets protegits pels poders públics.
Amb el pas dels anys, la situació en general dels xiquets en el món ha evolucionat favorablement. Encara així continuen existint situacions injustes que passen per alt el respecte a estos drets inherents als sers humans de menor edat, els quals seguixen enfrontant-se a situacions horribles.
Sense cap dubte, Alzira és, des de fa ja molts anys, una ciutat bolcada amb la infància. Moltes són les activitats i accions que han vingut fent-se des de l’Ajuntament de cara al nostre sector més vulnerable.
L’obligació de què tenim responsabilitat política és procurar-los les millors condicions possibles als xiquets i xiquetes. Per eixe motiu es va crear, el 27 de Juny del 2007, la Regidoria d’Infància. La nostra meta és treballar pels drets del xiquet i de la Infància. La declaració per la UNICEF del nostre municipi com a Ciutat Amiga de la Infància, període que va ser renovat al maig d’enguany fins a 2014 és, sens dubte, un reconeixement a totes estes accions dutes a terme a favor dels infants.
Hui, en el Dia Internacional dels Drets dels Xiquets i Xiquetes, vull reiterar, des d’estes línies, el compromís de l’Ajuntament d’Alzira a continuar treballant de valent perquè el present i el futur dels nostres ciutadans més tendres siga millor que el que vam tindre nosaltres i, esperem, que pitjor que el que tinguen el dia de demà els seus fills. Per això treballem, dia a dia, la concepció dels xiquets i xiquetes com a subjectes a protegir, com a subjectes passius; i com a subjectes actius, que siguen capaços de participar, opinar, i decidir tot el que els concernix, sempre tenint en compte el moment evolutiu en què es troben. I el més important, no sols com a subjectes del present, ja que també ho són del futur, ja que una infància sensibilitzada amb els drets de la Declaració dels Drets dels Xiquets i Xiquetes de l’ONU i que, hui commemorem, asseguren una societat futura evolucionada i conscienciada.

Anabel Juárez Baeza
Regidora d’Infància de l’Ajuntament d’Alzira


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada