Traduïx

divendres, 9 de novembre del 2012

SÍ DELS AUTÒNOMS A LA VAGA GENERAL DEL 14N



El pròxim dia 14, tots els Autònoms hem de fer vaga per moltíssims motius, però principalment per dignitat i per a demostrar a tots que si nosaltres parem s'atura tot el país. Si els Autònoms no obrim els nostres negocis, el col·lapse en tot l’estat seria total i el caos d’una magnitud tal que potser en este govern no s’han parat a valorar.

Han de tindre clar que som en l’actualitat 3.200.000 autònoms, aproximadament, dels quals 1.700.000. són autònoms sense assalariats i fins a 3.000.000. entre 1 i 5 assalariats, en conseqüència som la verdadera locomotora econòmica del país i els únics que podem crear ocupació estable.
I hem de fer esta demostració de força, ara més que mai, per moltes raons que tractaré d’explicar:

Mes de seixanta mil milions d’euros de diners públics s’aportaran al sistema financer amb molt poques perspectives de recuperar-lo a curt i mig termini i a més esta quantitat incidirà  en el deute estatal. D'altra banda el BCE ha donat crèdits per valor de 300.000.000.000.-€ al 0%, sense que tot açò revertisca en més crèdits a les empreses i a les famílies per a potenciar el consum, tot al contrari, les caixes d’estalvis ara intervingudes i subvencionades, han anul·lat unilateralment mes d’un milió de pòlisses de crèdit per un import superior a 35.000.000.000.-€ i aquells autònoms que han aconseguit renovar o rebre algun crèdit  el paguen, en el millor dels casos, a un 12% d’interés, perquè el que és normal és que ronde el 18% i això després d’avalar  fins amb la mascota que tenim a casa.

Ens han pujat l’IVA amb un únic objectiu, el recaptatori i incidint en els sectors més desfavorits com a perruqueries que incidix en un +30%, transport de viatgers en un +18%, o l’hostaleria en un +8%, i açò no és tot, els mòduls estan calculats basant-se en uns beneficis estimats sobre la realitat econòmica del 2006 i que per descomptat no és ni de bon tros l’actual. Tot açò unit a l’augment del recàrrec d’equivalència en alguns sectors ens porta a treballar per a pagar, i sempre en el millor dels casos; als professionals els pugen d’una manera injustificadament i clarament recaptatòria les retencions en +6%, del 15% al 21%. Els altres tampoc estem lliures, perquè la pujada de l’IVA no tenim mes nassos que assumir-la nosaltres si volem facturar, així com les pujades de l’aigua, llum, gas, etc…, però el fet més malèvol d’esta mesura és que contrau més si és possible el consum i això ens porta a una desbocada carrera cap a la misèria i el tancament.

Liberalitzen els horaris comercials, fet que fa impossible competir amb les grans cadenes que contracten mà d’obra barata, gràcies a la reforma laboral, i sense condicions, açò ens porta que si volem continuar en el mercat deixem de costat la nostra conciliació familiar i que molts productes els hàgem de cobrar a preu de cost per a poder atraure al consumidor, repercutint açò en les nostres butxaques, famílies, salut i en la qualitat del servei. 

En poques paraules, ens frigen a impostos, no ens donen crèdits, no ens paguen les administracions, encara que nosaltres sí que hem de pagar-los a elles sota l'amenaça de sanció, no ens deixen que compensem els deutes, hem de pagar per avançat l’IVA, rebaixen el nivell de vida dels consumidors o siga dels nostres clients i en conseqüència baixen la nostra facturació, en poques paraules "ENS AFONEN".

És per açò, entre moltes més coses, que el dia 14 hem de fer vaga, per dignitat, perquè ens respecten, per tots els treballadors, ja estiguen en la desocupació o treballant, perquè puguen trobar o mantindre el seu lloc de treball i continuen sent els nostres millors clients, pels emprenedors, eixos nous autònoms, que es troben com tots els altres però amb l’agreujant que fins i tot els deuen les subvencions que els van concedir, però sobretot per nosaltres i les nostres famílies, perquè no arribem a trobar-nos com ja molts es troben , en la més profunda de les misèries.

PER TOT AIXÒ.
SI RECOLZEM ELS AUTÒNOMS LA VAGA GENERAL DEL 14N



Fco. Javier Pastor Pastor.
Secretari general d’UPTA-PV.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada