Traduïx

dijous, 4 d’abril del 2013

CRISI, EMIGRACIÓ I XENOFÒBIA


Fa només uns pocs anys, entre la societat valenciana i, per descomptat, la ciutadania de Cullera semblava que s’havia estés la idea que els immigrants que venien a la nostra població provinents d’Europa de l’Est o d’Àfrica venien al nostre poble amb la diabòlica intenció de furtar-nos el treball i que, per culpa d’ells, els jornals al camp o a l’obra estaven baixant bruscament.
S’estengué així un sentiment xenòfob que culpava de tots els mals que patíem a Cullera a totes aquelles persones que venien al nostre poble a intentar guanyar-se la vida i intentar sobreviure, cosa que als seus països d’origen no els era possible.
Moltíssima gent va oblidar que els salaris no els reduïxen els treballadors, sinó els empresaris, que aprofitant-se de la gran reserva de treballadors han forçat durant anys la baixada dels jornals i han aconseguit així un augment espectacular dels seus beneficis. Oblidant, a més, que l’acceptació d’aquestos salaris tant baixos era, en realitat, l’única eixida per a aquestes persones, degut a la situació precària i de desprotecció que patien
Ara bé, l’esclat de la bombolla immobiliària que algunes persones i organitzacions polítiques ja vam predir fa anys i la brutal crisi econòmica que ha comportat ha fet que la truita haja pegat la volta i ara sigam la ciutadania del País Valencià els que ens estem veient abocats a agafar les maletes i emigrar a altres països per tal de poder sobreviure o poder mantindre les nostres famílies. Exactament el mateix que aquelles persones que van vindre al nostre poble.
Així, podem vore com segons les dades que oferia fa uns dies el Diari Levante la comarca de la Ribera té un total de 6.180 veïnes i veins vivint en països estrangers, i entre tots els pobles, com no podia ser d’una altra manera, destaca dramàticament la localitat de Cullera, amb un total de 980 persones vivint en uns altres països.
D’aquesta manera, el nostre poble supera en més de 100 persones Alzira, capital de comarca amb el doble de població que el nostre poble i supera també la veïna localitat de Sueca, que amb unes xifres de població semblant només acumula 534 emigrants. Potser algun dia ens adonarem que els governs encapçalats pel Bloc Nacionalista Valencià i per Joan Baldoví no han sigut tat negatius per als nostres veïns com ens volen fer creure...
Davant d’aquestes xifres, no podem fer una altra cosa que escandalitzar-nos i assenyalar els principals culpables d’aquesta situació: els governs autonòmics i locals del Partit Popular. No podem oblidar que el PP governa la Generalitat Valenciana des de fa 20 anys i el nostre poble des de fa 12 i ells, i només ells, han sigut els que han abocat el País Valencià a aquesta dramàtica situació.
Així, des de Compromís volem fer front a aquest problema i volem evitar que més persones hagen d’abandonar el nostre País en contra de la seua voluntat. Anar-se’n a l’estranger hauria de ser una opció per als nostres veïns i els nostres joves, mai una obligació.
La solució no serà fàcil, però el que està clar és que les persones que durant 2 dècades han saquejat sistemàticament el País Valencià no seran les que aportaran la solució al drama de l’emigració involuntària.
Per això, des de Compromís pensem que hem d’apostar fermament en 4 sentits:
1-L’abandonament de la política econòmica basada en la rajola i la promoció dels sectors econòmics tradicionals i veritablement productius, que durant dècades van portar la prosperitat al País Valencià, juntament amb la promoció del que es coneix com a l’Economia del Bé Comú.
2-L’exigència d’un pacte fiscal i la fi de l’espoli que fa que cada any més de 6.400 milions d’euros se’n vagen a Madrid en forma d’impostos i no retornen, fet que permetrà ajudar com cal les PIMES, els autònoms, les cooperatives, els estudiants i tots aquells sectors que realment ho necessiten.
3-La millora de les condicions de treball, amb l’exigència d’un salari mínim interprofessional de 1.000 euros, la jornada de treball màxima de 40 hores setmanals i les baixes per maternitat de 3 anys, de manera que ser mare no siga cap obstacle.
4-La decisió de no pagar el deute il·legítim contret per la Generalitat Valenciana durant estos anys, és a dir, aquell deute que no hem generat la ciutadania del País Valencià. És deute il·legítim tots els diners que la Generalitat Valenciana ha injectat per a finançar i/o equilibrar el dèficit (pèrdues) de la negligent gestió de les seues empreses públiques mitjançant ampliacions de capital (adquisició d’accions o participacions) i també els diners prestats a tercers sense que facen res perquè els retornen.

Marc Joan i Corihuela
Secretari de Comunicació – Compromís per Cullera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada