Traduïx

divendres, 2 d’agost del 2013

“No apostes el futur, #actuaAra”



 Estem patint una onada d’anuncis de retalls i retrocessos en matèria de drets de les dones. Si fa uns mesos Gallardón anunciava restriccions en l’avortament, fa uns dies Mato excloïa de la reproducció assistida lesbianes i solteres. Si a principis de setmana Mato anunciava la invisibilització del maltractament si no comportava 24 hores d’hospitalització, un dies després, a casa nostra, Sánchez Zaplana suprimia 275.000€ destinats a la lluita contra la violència de gènere.

No hi ha cap justificació possible que permeta retallar d’aquesta manera els drets i les llibertats de les dones. Som una societat que ha d’avançar i garantir la igualtat i no podem permetre cap entrebanc ni retrocès. Fins on arribarem? Estem assistint a una regressió de dècades a tots els nivells: en serveis socials, en la universalitat de la sanitat i l’educació, en drets laborals… I ara què? És el moment de lligar curtes les dones per a tenir-les controlades?
Des del BLOC JOVE condemnem les últimes agressions governamentals a la igualtat de gènere i per l’orientació sexual, la invisibilització de les víctimes de la violència masclista i la reducció dels drets reproductius i de la llibertat maternal. Percebem aquest nou atac als drets personals com un intent d’imposició d’una cultura heteropatriarcal i conservadora on els estereotips familiars i el poder de classe marca la capacitat de decisió de les persones. Ens manifestem a favor de la llibertat sexual, de la igualtat de gènere i del respecte i garantia de les llibertats reproductives personals.

Bloc Jove – Coalició Compromís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada